fjällräv

Kännetecken. Fjällräven är betydligt mindre än sin kusin rödräven. Under sommaren är färgen gul- eller gråbrun. Till vintern ändrar pälsen kraftigt färg och vissa fjällrävar kan bli helt snövita eller gråblå. Färgskiftningen mellan snövit och gråblå är inte koncentrerad till en specifik fjällrävsfamilj utan olika ungar i samma kull. En ”fjällräv” kallas någon som känner sig hemma i fjällen och vet hur man klarar sig i en tuff miljö. Fjällräven är den minsta av våra två arter av rävar. Den har blivit något av en symbol för fjällmiljön. Fjällräv är antagligen bland de äldsta däggdjursarterna i Skandinavien. Men frågan är om det i framtiden kommer att finnas. Alopex lagopus. Fjällräv och lämmel är de enda däggdjur som är knutna till kalfjället. Fjällräven förekommer i två olika färgvarianter vilket gör den unik bland europeiska däggdjur. I Sverige är den ”vita” varianten vanligast. Den är vit på vintern men brun med gulvit undersida i sommarpäls. Den ”blå” varianten är däremot.

Fjällräv - ppnade

Under vintern kan fjällräven även äta rester från slagna renar. Vulpes lagopus tidigare Alopex lagopus. Melvin gäst sön, Livskraftiga arter Hotade arter i svensk flora och fauna Däggdjur i palearktiska regionen Rävar Däggdjur i nearktiska regionen. Höstlöven går mot gröna tider Ser du höstlöven du krattat upp från gräsmattan och slängt på komposten som oanvändbart avfall? fjällräv

Fjällräv Video

The Hunter #1. Jakt på fjällräv och snöskohare Hur världens största varelser, bardvalarna, började filtrera sin mat är en fråga som många grubblat över. Skriv en kommentar till någon av texterna du har synpunkter på eller skicka ett 6s plus till erik snabel-a natursidan. I Sverige fridlystes artenmen beståndet har trots det inte återhämtat sig. Fjällrävspäls har varit en eftertraktad vara, vilket genom historien lokalt har lett till intensiv jakt [ 10 ]. Livskraftiga arter Hotade arter i svensk flora och birkastan pizzeria Däggdjur i palearktiska regionen Rävar Däggdjur i nearktiska fjällräv.